Primátor Podoba vyhlásil kvôli snehu mimoriadnu situáciu

17.02.2012 Prievidza

Handlová 16. februára (TASR) - Handlovej spôsobuje problémy veľké množstvo snehu. Primátor Rudolf Podoba dnes z dôvodu nepriaznivých klimatických podmienok vyhlásil mimoriadnu situáciu a zvolal krízový štáb. V stredu 15. februára a dnes napadlo v niektorých lokalitách mesta približne jeden meter snehu, doprava v meste kolabuje.

Dôvodom vyhlásenia mimoriadnej situácie je i prognóza vývoja predpovedí počasia, ktoré hovoria o oteplení, keď môže dôjsť k následnému topeniu veľkého množstva snehových valov. \"V meste prebieha nepretržitá zimná údržba, avšak nahromadené kopy snehu v niektorých lokalitách mesta zabraňujú plynulosti dopravnej premávky a ohrozujú tak dostupnosť pre záchranné zložky,\" informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Cieľom vyhlásenej mimoriadnej situácie je tak zabezpečiť včas dostupnosť pre lekársku a záchrannú službu a hasičský záchranný zbor a odstrániť obmedzenia, ktoré bránia plynulosti dopravnej premávky a sprístupneniu mestských komunikácií.

K nahromadeniu snehu došlo podľa hovorkyne na sídliskách Morovnianska cesta, Mostná a Okružná a na Ul. Ligetská, Ul. Pekárska, Gagarinova, Pionierov, M. Čulena, Horný koniec, mestské časti Nová Lehota a Morovno.

V meste dnes v poobedňajších hodinách zasadal aj krízový štáb, ktorého sa zúčastnili aj členovia okresného krízového štábu. Handlová žiada všetkých obyvateľov mesta, aby sa riadili pokynmi členov krízového štábu, Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, ktoré riadia práce na odstraňovaní snehovej kalamity a sledovali oznamy na internetovej stránke mesta.

Tu sú uverejnené nielen pokyny pre obyvateľov, ale aj harmonogram prác na odstraňovanie snehovej kalamity.
 

Vyberte región